ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πωλούν αυτοκίνητα αλλά δεν τα μεταβιβάζουν

ΚΥΠΡΟΣ: Πωλούν αυτοκίνητα αλλά δεν τα μεταβιβάζουν

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αγοραπωλησίες οχημάτων χωρίς να συμπληρώνεται η μεταβίβαση ιδιοκτησίας στους νέους ιδιοκτήτες, με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) να επισημαίνει τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναμεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αποτέλεσμα της αδιαφορίας αυτής είναι η δημιουργία πολλών και σύνθετων προβλημάτων στους πωλητές οχημάτων, όπως η εμπλοκή των νέων αγοραστών σε δυστυχήματα, η παράνομη στάθμευση και άλλων τροχαίων αδικημάτων που καλούνται να υποστούν τις συνέπειες.

Προστίθεται ότι τα προβλήματα αυτά αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με την επικείμενη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, γιατί τα εξώδικα και οι βαθμοί ποινής θα αποστέλλονται στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη, δηλαδή στον πωλητή αντί στον αγοραστή εάν η μεταβίβαση ιδιοκτησίας δεν ολοκληρωθεί.

Οι ιδιοκτήτες - πωλητές οχημάτων καλούνται να φροντίζουν να γίνεται η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας στους νέους αγοραστές προτού παραδώσουν το όχημα τους, να εκδίδουν έστω και απλή ενυπόγραφη παραλαβή του οχήματος από τον αγοραστή και να ενημερώνουν το ΤΟΜ για την πώληση του οχήματος, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο του Τμήματος «Γνωστοποίηση Αλλαγής Ιδιοκτησίας».

Τέλος, αναφέρεται ότι οι νέοι ιδιοκτήτες–αγοραστές των οχημάτων έχουν υποχρέωση άμεσα να φροντίζουν για τη μεταβίβαση του οχήματος στο όνομά τους, σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεων Κανονισμών του 1984, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top