ΚΥΠΡΟΣ: Στο πλαίσιο συνάντησης των ηγετών αναμένεται εξέλιξη για οδοφράγματα

ΚΥΠΡΟΣ: Στο πλαίσιο συνάντησης των ηγετών αναμένεται εξέλιξη για οδοφράγματα

Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για το θέμα των οδοφραγμάτων, αλλά εξέλιξη στο θέμα αυτό αναμένεται να υπάρξει στο πλαίσιο της επικείμενης συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί και όχι πριν από αυτήν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, η ίδια πηγή επεσήμανε πως «το θέμα πάει καλά, αλλά δεν έκλεισε ακόμα».

Πρόσθεσε πως το ζήτημα του ανοίγματος των νέων οδοφραγμάτων σε Δερύνεια και Λεύκα θα απασχολήσει την προγραμματισμένη για τις 26 Οκτωβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι θα αξιολογήσουν την κατάσταση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE