ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Αυξημένη είναι η σκόνη στην ατμόσφαιρα την Πέμπτη (18/10), σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο και συμβουλεύει το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοιχτούς χώρους.

Σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει ότι «την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:00 οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 99 μg/m3 και 271 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 κυμάνθηκε μεταξύ 31 και 79 μg/m3ανάλογα με την περιοχή».

Προσθέτει ότι «λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς, συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται».

Επίσης, σημειώνει, «απαιτείται όπως οι εργοδότες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα, οργανωτικά ή και τεχνικά, αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους».

Επιπλέον, συστήνεται όπως οι εργαζόμενοι σε ανοικτούς χώρους χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής, άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, βρίσκονται στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή «Air Quality Cyprus» η οποία μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν σε κινητό τηλέφωνο από το Google Play και το iOS App Store, καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE