Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την Navtex που εκδόθηκε από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας και με την οποία αναγγέλθηκε ότι το πλοίο Mπαρμπαρός πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, πρόκειται για μια «νέα τουρκική πρόκληση», που καταδεικνύει ότι «δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα το οποίο γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών».

Επιπλέον, η ανακοίνωση τονίζει «ότι για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής Navtex ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Με την έκδοση τη Δευτέρα των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων αρχίζει μια πορεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε διαχρονικά, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, καλώντας τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους σε συνεργασία για εφαρμογή τους. Τα διατάγματα θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE