ΚΥΠΡΟΣ: Συνεχίζει τη δική του μάχη το ενός έτους βρέφος - Δεύτερη φορά στο Ισραήλ

ΚΥΠΡΟΣ: Συνεχίζει τη δική του μάχη το ενός έτους βρέφος - Δεύτερη φορά στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ μεταφέρεται για δεύτερη φορά, την Τρίτη (16/10) το βρέφος Σύριων προσφύγων που διαμένουν στην Κύπρο, για προγραμματισμένη αυτή τη φορά χειρουργική επέμβαση.

Το παιδί Σύριων προσφύγων, είχε μεταφερθεί εσπευσμένα τον Δεκέμβριο του 2017, αεροπορικός στο Ιατρικό Κέντρο Sheba του Ισραήλ, καθώς αμέσως μετά την γέννησή του στο νησί μας, διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί στη γείτονα χώρα μετά από διαδικασίες που έκανε το κυπριακό Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό Εσωτερικών του Ισραήλ Aryeh Deri να εγκρίνει τη μεταφορά του.

Δημοσίευμα της ‘The Jerusalem Post’, αναφέρει ότι την Τρίτη (16/10) το παιδί μεταφέρεται στο Ισραήλ, για προγραμματισμένη επέμβαση.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

Φωτογραφία (από την πρώτη πτήση σωτηρίας στις 22/12/17) από jpost.com

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE