ΠτΔ: «Δεν θα ακολουθήσω τον δρόμο που κάποιοι άλλοι ακολουθούν»

ΠτΔ: «Δεν θα ακολουθήσω τον δρόμο που κάποιοι άλλοι ακολουθούν»

Το εθνικό συμφέρον υπηρετείται όταν με σύνεση καθόμαστε και ανταλλάζουμε απόψεις χωρίς δημοσιοποιήσεις και χωρίς εκ των προτέρων απορρίψεις, είπε το βράδυ της Δευτέρας 15/10 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Μεγάλων Αναπτύξεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς τι προσδοκά από την έκθεση που θα καταθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε ότι «θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα ότι θα είναι μια έκθεση που θα δημιουργεί τις προοπτικές μιας νέας διερευνητικής προσπάθειας, με την ελπίδα να οδηγηθούμε σε ένα διάλογο».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται από πλευράς αντιπολίτευσης για την πρόταση που έχει θέσει στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με τέτοιες δηλώσεις που ακούγονται είναι φυσικό (κάποιοι) να μη δίδουν πίστη σε όσα λέγουμε, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα, την Τρίτη θα γίνει η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Δεν θα ακολουθήσω τον δρόμο που κάποιοι άλλοι ακολουθούν, πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον.

Το εθνικό συμφέρον υπηρετείται όταν με σύνεση καθόμαστε και ανταλλάζουμε απόψεις χωρίς δημοσιοποιήσεις, χωρίς εκ των προτέρων απορρίψεις.

Έθεσα κάτι για προβληματισμό. Θα ήταν καλύτερο εάν επιτέλους, είχαμε συναίσθηση ευθύνης να καθίσουμε να συζητήσουμε μεταξύ μας αν είναι εφικτό ή αν είναι ανέφικτο, τι είναι εφικτό ή τι είναι ανέφικτο, ποια θα είναι τα αποτελέσματα μιας στασιμότητας, ή τα αποτελέσματα όσον αφορά την επιδιωκόμενη λειτουργικότητα της λύσης αν μείνουμε στα όσα μέχρι σήμερα δογματικά κάποιοι εμμένουν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE