Στις 29 Οκτωβρίου η πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Στις 29 Οκτωβρίου η πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Στις 29 Οκτωβρίου, κατά την εθνική γιορτή της Τουρκίας, στα ανοικτά της Αλάνιας θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρησή της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα πιο πάνω ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Ενέργειας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Νετζντέτ Παμίρ στο Sputnik, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νετζντέτ Παμίρ αποκάλυψε ότι “αυτή είναι η ημερομηνία που έχει δοθεί” και η γεώτρηση θα διαρκέσει πέντε μήνες στα ανοιχτά της Αλάνιας και στη συνέχεια το γεωτρύπανο θα πάει ανοικτά της Φινίκε. “Εάν βρεθεί φυσικό αέριο- κάτι για το οποίο υπάρχει μεγάλη ελπίδα, καθώς έχουν γίνει τρισδιάστατες και δισδιάστατες έρευνες- τότε θα ενισχυθεί η Τουρκία και η Κύπρος (εννοεί τ/κ πλευρά). Οι Ε/κ θα αναγκαστούν να αλλάξουν μέθοδο διαπραγματεύσεων και μάλιστα αυτό μπορεί να στραφεί ενάντια στη διαδικασία. Αυτό μπορεί να δώσει απαντήσεις και στις ανάγκες της Τουρκίας για φυσικό αέριο και να καλύψει ειδικά τις ανάγκες της ‘βορείου Κύπρου’ σε ενέργεια και ηλεκτρισμό”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

LIVE - Τέμπη: Συγκίνηση - Έλαβαν παρουσίες στο όνομα των θυμάτων - Πλήθος κόσμου σε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

LIVE - Τέμπη: Συγκίνηση - Έλαβαν παρουσίες στο όνομα των θυμάτων - Πλήθος κόσμου σε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Πλήθος κόσμου κατεβαίνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για τα δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11:00. Γέμισε το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί. Δείτε βίντεο και εικόνες

BEST OF TOTHEMAONLINE