Απεβίωσε αιφνιδίως ο γγ της FIBA σε ηλικία 51 ετών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απεβίωσε αιφνιδίως ο γγ της FIBA σε ηλικία 51 ετών - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Πάτρικ Μπάουμαν, γενικός γραμματέας της FIBA από το 2002 μέχρι σήμερα και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, απεβίωσε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών, ευρισκόμενος στο Μπουένος Άιρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Ο Ελβετός δικηγόρος ανέλαβε τις τύχες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πριν από 16 χρόνια, σε μία θητεία που παρατάθηκε πρόσφατα μέχρι το 2031.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE