ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων για μετανάστευση και ασφάλεια

Ν. Χριστοδουλίδης: Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων για μετανάστευση και ασφάλεια

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει σήμερα (14/10) στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις συνόδους των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν, αντίστοιχα, στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στη Λιβύη, καθώς επίσης και τις εξωτερικές πτυχές της Μετανάστευσης. Ακολούθως οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ενώ θα συζητήσουν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις 6 χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και Λευκορωσία, στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου διαλόγου και τακτικών συναντήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις προαναφερθείσες χώρες.

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αναμένεται να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις 18 Οκτωβρίου, με έμφαση στις συζητήσεις που αφορούν τη μετανάστευση, την εσωτερική ασφάλεια και τις εξωτερικές σχέσεις. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συνεχίσουν τις συζητήσεις επί του Νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027. Σε σύνθεση Άρθρου 50, το Συμβούλιο θα εξετάσει τις νεώτερες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 17 Οκτωβρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top