Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οργάνωση μία από τις ομάδες ακτιβιστών βρισκόταν στην περιοχή γύρω από το χωριό Κοφίνου της Επαρχίας Λάρνακας την Πέμπτη (11/10) παρακολουθώντας γνωστά σημεία παγίδευσης πουλιών, όπου εντόπισαν ξόβεργα καθώς και ηχομημιτική συσκευή προσέλκυσης πτηνών.
Περαιτέρω η οργάνωση αναφέρει ότι ενώ τα μέλη της περίμεναν τους Θηροφύλακες της Υπηρεσίας Θήρας, εμφανίστηκε μια γυναίκα η οποία άρχισε να αφαιρεί και να σκοτώνει τα πουλιά που πιάστηκαν στα ξόβεργα.
Συνειδητοποιώντας ότι την παρακολουθούσαν δύο γυναίκες μέλη της οργάνωσης, η λαθροθήρας ξεκίνησε μια βάναυση επίθεση για να πάρει το τηλέφωνο των ακτιβιστών.
Οι δύο ακτιβίστριες τραυματίστηκαν ελαφρά, συμπεριλαμβανομένων μερικών δαγκωματιών και κοψιμάτων στο κεφάλι και το χέρι. Η λαθροθήρας στην συνέχεια προσπάθησε να φύγει πεζή, αλλά συνελήφθη όταν κατέφτασαν οι θηροφύλακες.
Κατασχέθηκαν συνολικά 70 ξόβεργα και αρκετά πουλιά απελευθερώθηκαν από αυτά, ενώ στη λαθροθήρα εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους €400. Οι εθελοντές μας χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ένα τοπικό νοσοκομείο και να υποβληθούν σε θεραπεία για τους τραυματισμούς που υπέστησαν.
*φώτο αρχείου
ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




