Στήριξη σε εγκλωβισμένους ψαράδες από το Υπουργείο Γεωργίας

Στήριξη σε εγκλωβισμένους ψαράδες από το Υπουργείο Γεωργίας

Τρόπους στήριξης γεωργοκτηνοτρόφων και ψαράδων στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, συζήτησαν Υπουργείο Γεωργίας και κοινοτάρχες.

Τρόπους στήριξης των γεωργοκτηνοτρόφων και των ψαράδων που ζουν στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο συζήτησε στη Λάρνακα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής με Κοινοτικά Συμβούλια της περιοχής Ριζοκαρπάσου.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο Υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και διερευνήθηκαν τρόποι περαιτέρω στήριξης τους. «Ως Υπουργείο Γεωργίας έχουμε ειδικά προγράμματα τα οποία στηρίζουν στοχευμένα τους εγκλωβισμένους συμπατριώτες μας», είπε.

Αυτό που συζητήσαμε, συνέχισε «είναι πως αυτά τα προγράμματα μπορούν να γίνουν πιο στοχευμένα και πιο λειτουργικά. Διαπιστώσαμε συγκεκριμένες στρεβλώσεις οι οποίες μπορεί να μην κάνουν δίκαιη την κατανομή των διαθέσιμων πόρων» είπε και σημείωσε πως «αυτό που συζητήσαμε είναι, με την συνδρομή των ίδιων των ανθρώπων που είναι οι αποδέκτες αυτής της στήριξης, να εξορθολογίσουμε το όλο σύστημα ούτως ώστε να λειτουργεί καλύτερα και προς όφελος των ιδίων».

Επίσης, σημείωσε «θα δούμε πως θα κάνουμε πιο λειτουργικές κάποιες νέες τεχνικές οι οποίες εφαρμόζονται για να προσδιορίσουμε τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις προς τους αγρότες μας. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόστηκαν πρόσφατα και ήταν φυσικό στις αρχές να παρατηρηθούν κάποια προβλήματα, αλλά είμαστε στη διάθεση τους για να διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον Υπουργό «σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία με τον κόσμο του Ριζοκαρπάσου και ιδιαίτερα με τους Κοινοτάρχες θα είναι συνεχής, ούτως ώστε η στήριξη που θα παίρνουν από το Υπουργείο και τη κυβέρνηση γενικότερα, να είναι αποτελεσματική και να κάνει ευκολότερη τη διαβίωση τους».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπαπέτρου, Κοινοτάρχης Ενορίας Αγίας Τριάδας Ριζοκαρπάσου, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αρκετά θέματα που δυσκολεύουν τους εγκλωβισμένους στην κτηνοτροφία, την αλιεία και τη γεωργία. «Πιστεύουμε ότι με καλή θέληση θα βρούμε τις λύσεις και θα βοηθήσουμε τον κόσμο στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο», είπε.

Εξάλλου ο Αντρέας Χρονίας, Κοινοτάρχης Ενορίας Λεκού Ριζοκαρπάσου εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό «για το ενδιαφέρον και τη στήριξη του προς τους εγκλωβισμένους γεωργο-κτηνοτρόφους και ψαράδες. Ευελπιστούμε ότι θα διορθώσουμε κάποια προβλήματα που απασχολούν τους εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους και θα δούμε με το νέο σχέδιο που θα εφαρμοστεί το 2019, πως μπορούν να διορθωθούν κάποιες τυχόν παραλείψεις που υπάρχουν».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE