ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Κίνηση-ματ από δανειολήπτη – «Πάγωσε» εκποίηση της οικίας του με μονομερές διάταγμα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Κίνηση-ματ από δανειολήπτη – «Πάγωσε» εκποίηση της οικίας του με μονομερές διάταγμα

Τα νομοσχέδια που ενέκρινε η Βουλή τον περασμένο Ιούλιο, κατέστησαν ακόμα πιο ταχείες τις διαδικασίες για εκποιήσεις κατοικιών, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα ουσιαστικής νομικής αντίδρασης.

Κι όμως αποδείχθηκε ότι οι δανειολήπτες έχουν ακόμη νομικά όπλα στη φαρέτρα τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έλαβε την Τετάρτη (10/10) απόφαση-σταθμό σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο των εκποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ενέκρινε αίτημα δανειολήπτη για έκδοση μονομερούς διατάγματος, προκειμένου να «παγώσει» ο προγραμματισμένος για τις 16 Οκτωβρίου πλειστηριασμός της πρώτης του κατοικίας.

Το νομικό επιχείρημα του εν λόγω δανειολήπτη που γλύτωσε την οικία του από βέβαιη εκποίηση, βασιζόταν στο άρθρο 32 του Περί Δικαστηρίων Νόμου, που διασφαλίζει το δικαίωμα ενός πολίτη να αιτηθεί έκδοση απαγορευτικού διατάγματος.

Πάντως, το εγχείρημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο. Είναι ενδεικτικό ότι ο ιδιοκτήτης της οικίας την περασμένη εβδομάδα είχε λάβει άλλο ένδικο μέσο, ωστόσο, ο δικαστής είχε απορρίψει το αίτημά του λαμβάνοντας υπόψιν τον τροποποιητικό νόμο που είχε προωθηθεί και εγκριθεί από τη Βουλή τον Ιούλιο (2018) και με τον οποίο περιορίστηκε ουσιαστικά η πρόσβαση δανειοληπτών στα δικαστήρια.

Τελικά, όπως σημειώσαμε και στις πιο πάνω αράδες, επανήλθε με νέο νομικό επιχείρημα και πέτυχε τον στόχο του.

Τον εν λόγω δανειολήπτη εκπροσώπησε με επιτυχία ο Πέτρος Χατζηπέτρος, εκ μέρους των δικηγορικών γραφείων «Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE