Τραγωδία στο Αιγαίο - Γυναίκα κολύμπησε στις τουρκικές ακτές

Τραγωδία στο Αιγαίο - Γυναίκα κολύμπησε στις τουρκικές ακτές

Νέα τραγωδία στη θάλασσα του Αιγαίου στα ανοιχτά της Σμύρνης με 9 νεκρούς και 25 αγνοούμενους.

Από το ναυάγιο με μετανάστες μία γυναίκα ιρακινής καταγωγής κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας μέχρι τις τουρκικές ακτές ζητώντας βοήθεια από τη στρατοχωροφυλακή. 

Η γυναίκα πήγε στις 23:45 της Τρίτης (9/10) στην στρατοχωροφυλακή με βρεγμένα ρούχα φορώντας σωσίβιο και είπε πως το σκάφος είχε  ξεκινήσει στις 20:00 με 35 μετανάστες, στη συνέχεια άρχισε να παίρνει νερό και βυθίστηκαν. Η ίδια κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι τη στεριά ενώ οι άλλοι χάθηκαν.

Η τουρκική ακτοφυλακή με μία κορβέτα, δύο σκάφη, ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο διεξάγουν έρευνες ανεύρεσης των αγνοουμένων. Μέχρι στιγμής κατάφεραν να βρουν τις σορούς 9 ανθρώπων.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE