ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ: Ακυβέρνητο σκάφος σε κίνδυνο - Παιδιά στους επιβαίνοντες

ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ: Ακυβέρνητο σκάφος σε κίνδυνο - Παιδιά στους επιβαίνοντες

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 08 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:32, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου από εμπορικό πλοίο, που αφορούσε σε μικρό σκάφος με μεγάλο αριθμό ατόμων, το οποίο βρισκόταν ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή Νότια του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ έθεσε σε ετοιμότητα Ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και νοσηλευτικό προσωπικό του Υπουργείο Υγείας.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας στο σκάφος, που αναμένεται να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι Λάρνακας, επιβαίνουν 10 άνδρες, 9 παιδιά και 2 γυναίκες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.