Θρίλερ στην Βουλγαρία: Βίασαν και σκότωσαν δημοσιογράφο που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θρίλερ στην Βουλγαρία: Βίασαν και σκότωσαν δημοσιογράφο που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το βράδυ του Σαββάτου (6/10) με την δολοφονία μιας 30χρονης δημοσιογράφου στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας.

H Βικτορία Μαρίνοβα, δημοσιογράφος και παραγωγός του τηλεοπτικού σταθμού TVN, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που αφορά διασπάθιση κοινοτικών πόρων. Ωστόσο βουλγαρική αστυνομία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η δολοφονία της Μαρίνοβα σχετίζεται με την έρευνά της.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός της προήλθε από χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία. Η 30χρονη προηγουμένως είχε βιαστεί.

Η τελευταία εκπομπή της Mαρίνοβα αφορούσε έρευνα από ομάδα βουλγάρων δημοσιογράφων για εταιρείες που εμπλέκονται σε κοινοτικά χρηματοδοτούμενα σχέδια υποδομών και διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές. Υποστήριξε ότι το 30 με 40% της χρηματοδότησης που έλαβε ένας όμιλος εταιρειών σπαταλήθηκε από τη διαφθορά και τις δωροδοκίες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Μαρινόβα πήρε συνέντευξη από δυο δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι είχαν κρατηθεί από τη βουλγαρική αστυνομία για την επίμαχη έρευνα.

Ομάδες καταπολέμησης της διαφθοράς και ευρωβουλευτές ζήτησαν από την βουλγαρική κυβέρνηση και τις αρχές την πλήρη διερεύνηση του θανάτου της δημοσιογράφου.

Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία δημοσιογράφου στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο.

Από Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Η πολιτική κινητικότητα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, περί «τεράστιου περιθωρίου συνεργασίας» με τη ΔΗΠΑ, έχει προκαλέσει σημαντικές εντάσεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κεντρώο χώρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE