Ποσό €5.293 πλήρωσε Κύπριος στις αποσκευές του οποίου εντοπίστηκαν από τις τελωνιακές αρχές κοσμήματα αξίας €15.000 περίπου που είχε παραλείψει να δηλώσει.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων κατά τον συνήθη έλεγχο των επιβατών πτήσης που αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από την Βηρυτo το Σάββατο 6/10, λειτουργοί του Τμήματος «εντόπισαν στις αποσκευές επιβάτη, κατόχου Κυπριακού διαβατηρίου, κοσμήματα αξίας €15.000 περίπου, τα οποία παρέλειψε να δηλώσει στις Τελωνειακές Αρχές, ως όφειλε, κατά την άφιξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία».
Προστίθεται, τα κοσμήματα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται σε €3.312, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.
Στη συνέχεια, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €1.650.
Με την καταβολή του συνολικού ποσού των €5.293, το οποίο περιλαμβάνει τον εισαγωγικό δασμό με ΦΠΑ των €3.312, την χρηματική επιβάρυνση των €331 και το συμβιβαστικό ποσό των €1.650, τα κοσμήματα επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους, καταλήγει η ανακοίνωση.