ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ένταση στη νεκρή ζώνη- Τούρκοι στρατιώτες παρενόχλησαν Κύπριους γεωργoύς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ένταση στη νεκρή ζώνη- Τούρκοι στρατιώτες παρενόχλησαν Κύπριους γεωργoύς

Επεισόδιο με την εμπλοκή στρατιωτών του ψευδοκράτους και ελληνοκύπριους γεωργούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 6/10.

Όπως πληροφορούμαστε ομάδα γεωργών οι οποίοι κατέχουν άδεια για να καλλιεργούν τα χωράφια τους εντός της «νεκρής ζώνης» στην περιοχή «Σοπαζ»  παρενοχλήθηκαν από τούρκους στρατιώτες που ισχυρίζονται ότι οι γεωργοί προσέγγισαν σε μικρή απόσταση από τα φυλάκια τους.

Στο σημείο κλήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη καθώς και η αρμόδια δικοινοτική ομάδα με το περιστατικό να τελειώνει λίγο αργότερα, καθώς οι γεωργοί όπως προαναφέραμε κατέχουν άδεια για καλλιέργεια των χωραφιών στην περιοχή.

Οι γεωργοί επέστρεψαν στις εργασίες τους ωστόσο δέχονται ακόμα προκλήσεις από τους  στρατιώτες του «Αττίλα» γεγονός που καταδεικνύει ότι η τουρκική πλευρά θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης στην περιοχή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Η πολιτική κινητικότητα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, περί «τεράστιου περιθωρίου συνεργασίας» με τη ΔΗΠΑ, έχει προκαλέσει σημαντικές εντάσεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κεντρώο χώρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE