ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ένταση στη νεκρή ζώνη- Τούρκοι στρατιώτες παρενόχλησαν Κύπριους γεωργoύς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ένταση στη νεκρή ζώνη- Τούρκοι στρατιώτες παρενόχλησαν Κύπριους γεωργoύς

Επεισόδιο με την εμπλοκή στρατιωτών του ψευδοκράτους και ελληνοκύπριους γεωργούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 6/10.

Όπως πληροφορούμαστε ομάδα γεωργών οι οποίοι κατέχουν άδεια για να καλλιεργούν τα χωράφια τους εντός της «νεκρής ζώνης» στην περιοχή «Σοπαζ»  παρενοχλήθηκαν από τούρκους στρατιώτες που ισχυρίζονται ότι οι γεωργοί προσέγγισαν σε μικρή απόσταση από τα φυλάκια τους.

Στο σημείο κλήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη καθώς και η αρμόδια δικοινοτική ομάδα με το περιστατικό να τελειώνει λίγο αργότερα, καθώς οι γεωργοί όπως προαναφέραμε κατέχουν άδεια για καλλιέργεια των χωραφιών στην περιοχή.

Οι γεωργοί επέστρεψαν στις εργασίες τους ωστόσο δέχονται ακόμα προκλήσεις από τους  στρατιώτες του «Αττίλα» γεγονός που καταδεικνύει ότι η τουρκική πλευρά θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης στην περιοχή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει την απόσυρση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη

Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει την απόσυρση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν συνέβαλαν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, αλλά και για την αδυναμία προώθησης των σχεδίων του σχετικά με την απόκτηση της Γροιλανδίας, εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που μίλησε στο Reuters τη Μεγάλη Πέμπτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE