ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Επιχείρηση» οι ληστείες αυτοκινήτων έξω από νεκροταφεία

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Επιχείρηση» οι ληστείες αυτοκινήτων έξω από νεκροταφεία

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων ληστειών αυτοκινήτων έξω από το νεκροταφείο της Λευκωσίας.

Η εφημερίδα Κίπρις, αναφέρεται στο τελευταίο περιστατικό της Παρασκευής (5/10) υπογραμμίζοντας ότι έχει τουλάχιστον άλλες τρεις φορές δημοσιεύει ρεπορτάζ για το θέμα αυτό χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το περιστατικό έγινε γνωστό γιατί ο παθών, Χασάν Γκιουνγκιούρ που είχε πάει σε κηδεία και αντίκρισε μετά το αυτοκίνητό του με σπασμένα παράθυρα και από μέσα να λείπουν κάποια αντικείμενα, ανέβασε φωτογραφίες και σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Πήγα να μοιραστώ τον πόνο των φίλων μου, ξεκινά η ανάρτηση του Γκιουνγκιόρ γράφοντας ότι δεν μπορούν να βρουν ησυχία ούτε σε αυτόν ούτε στον άλλο κόσμο και σημειώνει την αύξηση των εγκλημάτων στα κατεχόμενα, δολοφονίες, βιασμοί, ληστείες. Θα έρθει η ώρα που κάποιος θα λογοδοτήσει για όλα αυτά, κατέληξε στην ανάρτησή του.

Στο μεταξύ, η Κίπρις, αλλά και άλλες εφημερίδες, προβάλλουν δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν σε τηλεοπτική εκπομπή όπου κλήθηκε να σχολιάσει την αύξηση της εγκληματικότητας και τα μέτρα που λαμβάνονται. Η απάντησή του ήταν πως το θέμα της «αστυνομίας» είναι ευαίσθητο γι’ αυτόν και γι’ αυτό αποφεύγει να το συζητεί δημόσια.

Είπε ότι έχουν πολλές ελλείψεις σε «αστυνομικούς», οχήματα ώστε να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα περιστατικά, αλλά εργάζονται ώστε να επιλύσουν το πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι δίδουν μεγάλη σημασία στο αίσθημα ασφάλειας του κόσμου που έχει κατατρωθεί τελευταία.

Παρατήρησε επίσης ότι αυτοί που διαπράττουν τα εγκλήματα ή τα αδικήματα στα κατεχόμενα, προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό. Σε σχέση με τον πληθυσμό, το ποσοστό της εγκληματικότητας είναι χαμηλό, υποστήριξε τέλος ο κ. Ερχιουρμάν.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE