ΚΥΠΡΟΣ: 44χρονος έκανε τη μπάζα του με αγγεία μαϊμού

ΚΥΠΡΟΣ: 44χρονος έκανε τη μπάζα του με αγγεία μαϊμού

Υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Πάφου.

Καταγγέλθηκε στις 2/10/2018 στην Αστυνομία από κάτοικο της επαρχίας Πάφου ότι, μεταξύ των ημερομηνιών κατά τον Ιούλιο, 2018, 44χρονος από την επαρχία Πάφου, του πώλησε 11 πήλινα αγγεία τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, αυτός του είχε αναφέρει ότι πρόκειται για αρχαία ελληνικά αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται στο 300-400 π.Χ.

Ο παραπονούμενος, έδωσε στον 44χρονο το χρηματικό ποσό των €59,800 για την αγορά των πήλινων αγγείων.

Στη συνέχεια, ηγέρθησαν υπόνοιες στον παραπονούμενο όσο αφορά την γνησιότητα των αγγείων και προχώρησε σε έλεγχό τους από ιδιώτη ο οποίος αφού εξέτασε επιστημονικώς πέντε από τα αγγεία, διαπίστωσε ότι αυτά ήταν απομιμήσεις αφού η ηλικία τους είναι κάτω των 100 χρόνων.

Όλα τα αγγεία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και στη συνέχεια εξετάστηκαν από λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπου διαπιστώθηκε επίσης ότι αυτά είναι απομιμήσεις αρχαίων αγγείων. 

Εναντίον του 44χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη γύρω στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής (5/10) και τέθηκε υπό κράτηση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η αποτυχημένη αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ και η ενόχληση της Λευκωσίας - Αποχαιρετισμός με αξιώσεις και σιωπές

Η αποτυχημένη αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ και η ενόχληση της Λευκωσίας - Αποχαιρετισμός με αξιώσεις και σιωπές

Αν περίμενε κανείς ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, θα έκλεινε τη θητεία του με αυτοκριτική και ειλικρινή απολογισμό, διαψεύστηκε. Αντιθέτως, ο απερχόμενος αξιωματούχος επέλεξε να αποχωρήσει με δηλώσεις που προκάλεσαν αμηχανία, δυσαρέσκεια και εύλογες αντιδράσεις στη Λευκωσία.