ΓεΣΥ: Τα ποσά που θα πληρώνουν οι δικαιούχοι

ΓεΣΥ: Τα ποσά που θα πληρώνουν οι δικαιούχοι

Οριστικοποιήθηκαν τα ποσά που θα πληρώνουν, θα συνεισφέρουν και θα εισφέρουν οι δικαιούχοι του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε δύο Κείμενα Κανονισμών, τα οποία προβλέπουν και μειώσεις σε ό,τι αφορά τα ποσά και τις οροφές που θα καταβάλλουν οι δικαιούχοι για τις υπηρεσίες του ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με τη Μαριλένα Παναγή («Ο Φιλελεύθερος»), τα ποσά κυμαίνονται μεταξύ 1 και 25 ευρώ για την κάθε επίσκεψη στους προσωπικούς ιατρούς, ενώ οι ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες δεν προνοούν καταβολή συμπληρωμής.

Για τον γενικό πληθυσμό, το ανώτατο ποσό κατ’ έτος καθορίζεται στα 150 ευρώ, αν και έγινε λόγος για 300.

Στους Κανονισμούς για τις συμπληρωμές και τις συνεισφορές των δικαιούχων περιλαμβάνονται και ποινές, οι οποίες θα επιβάλλονται σε όποιο λειτουργό υγείας προσπαθήσει να ξεγελάσει το σύστημα, να αποκρύψει υπηρεσίες ή να δηλώσει ψευδή στοιχεία.

Μάλιστα, για αυτές τις περιπτώσεις, προνοείται ποινή φυλάκισης ή/και πρόστιμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE