INΔΟΝΗΣΙΑ: Εντολή στον στρατό να πυροβολεί όσους λεηλατούν στην σεισμόπληκτη περιοχή

INΔΟΝΗΣΙΑ: Εντολή στον στρατό να πυροβολεί όσους λεηλατούν στην σεισμόπληκτη περιοχή

Οι αρχές της Ινδονησίας διέταξαν τους στρατιώτες να πυροβολούν όσους εντοπίζονται να προβαίνουν σε λεηλασίες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε το νησί Σουλαουέζι. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει δεκάδες ανθρώπους που προσπάθησαν να κλέψουν σπίτια και καταστήματα στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό, γύρω από την παραθαλάσσια πόλη Πάλου.


Πολλοί επιζώντες λεηλάτησαν καταστήματα στην προσπάθειά τους να βρουν τρόφιμα και πόσιμο νερό.

"Αν υπάρχουν νέες λεηλασίες, αρχικά θα πυροβολήσουμε προειδοποιητικά στον αέρα, κατόπιν θα πυροβολήσουμε για να εξουδετερώσουμε" τους δράστες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης νντα Ντέβα Αγκούνγκ Χαντισαπούτρα.

"Μπορούσαμε να το ανεχθούμε την πρώτη ή την δεύτερη ημέρα επειδή οι άνθρωποι χρειάζονταν κάποια πράγματα (σ.σ. είδη πρώτης ανάγκης).

Αλλά την τρίτη ημέρα, άρχισαν να κλέβουν αντικείμενα όπως ηλεκτρονικά είδη", πρόσθεσε. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, κάθε όχημα που μεταφέρει εφόδια θα συνοδεύεται από πέντε ένοπλους στρατιώτες.

Η αστυνομία απέφυγε γενικά να παρέμβει μέχρι τώρα στις πληγείσες περιοχές, όταν οι κάτοικοι έμπαιναν στα καταστήματα για να βρουν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους.

Περίπου 200.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δεκάδες χιλιάδες παιδιά, χρειάζονται κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια, όπως εκτιμά η υπηρεσία συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Παρότρυνση ΠτΔ: ΚΕΒΕ και ΟΕΒ βλέπουν Κεραυνό και Παναγιώτου για ΑΤΑ

Οι Προέδροι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ θα συναντηθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ενόψει της επικείμενης κοινής σύσκεψης των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο Οργανώσεων την ερχόμενη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα της ΑΤΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE