Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Το έλλειμμα από το 2020 θα αρχίσει να μειώνεται

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Το έλλειμμα από το 2020 θα αρχίσει να μειώνεται

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία αναφέρθηκε στην στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης για την μείωση του ελλείμματος.

Σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι το έλλειμμα θα αγγίξει το 2,4% του ΑΕΠ της χώρας μόνον το 2019. Και ότι από το 2020 και έπειτα, θα ξεκινήσει την καθοδική του πορεία.

«Αυτή δεν είναι μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από ανεύθυνη διαχείριση των δημοσιονομικών ούτε από βούληση να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα, προκειμένου να γίνουν πράξη οι προεκλογικές υποσχέσεις».

Ο Ιταλός τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του κληρονόμησε το έλλειμμα της χώρας στο 2% του ΑΕΠ.

Με τις δηλώσεις του ουσιαστικά ο Τρία δείχνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να ξεπεραστεί η ασυμφωνία ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Ρώμη, σε ότι αφορά την τήρηση των δεσμεύσεων και τους στόχους του επόμενου προϋπολογισμού.

Παρά την διαφαινόμενη εκτόνωση της έντασης, όμως, μετά από μια πιο «ήσυχη» αρχική φάση, το ιταλικό σπρεντ ξεπέρασε και σήμερα τις τριακόσιες μονάδες.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE