Στην Κύπρο τα… αρχαιότερα ναρκωτικά –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA

Στην Κύπρο τα… αρχαιότερα ναρκωτικά –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA

Αίσθηση προκαλούν τα ευρήματα Βρετανών επιστημόνων σε σχέση με έναν κυπριακό αρχαίο αμφορέα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γιορκ ανακάλυψαν εντός αμφορέα ηλικίας 3.000 ετών (1.650 – 1.350 π.Χ.) που ήταν μέρος κυπριακού φορτίου, οπιούχα αλκαλοειδή, γνωστά για τις επιδράσεις τους στο μυαλό και στο σώμα.

Το εύρημα αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, επιβεβαιώνουν τις υποψίες ότι οι αμφορείς συνδέονταν με εμπόριο οπίου.

Η Δρ Ρέιτσελ Σμιθ είπε: «Εντοπίσαμε τα οπιούχα αλκαλοειδή σε στερεοποιημένο φυτικό λάδι, έτσι παραμένει το ερώτημα πώς το όπιο εντός του αμφορέα χρησιμοποιείτο. Θα μπορούσε να είναι ένα υλικό ανάμεσα σ΄ άλλα, για τη δημιουργία μείγματος με βάση το λάδι ή ο αμφορέας επαναχρησιμοποιήθηκε για λάδι , μετά τη χρήση του για το όπιο».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE