ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα ζήτησε από το Βερολίνο να εκδώσει 136 πρόσωπα

Η Άγκυρα ζήτησε από το Βερολίνο να εκδώσει 136 πρόσωπα

Η Τουρκία παρέδωσε έναν κατάλογο 136 προσώπων τους οποίους θέλει να εκδώσει τη Γερμανία, καθώς φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα 01/10.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το Βερολίνο: «Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά είναι σημαντική λίστα. Μια λίστα 136 προσώπων στη Γερμανία».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν διευκρίνισε ποιες οργανώσεις περιλαμβάνονται, αλλά, όπως μεταδόθηκε, επισήμανε ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη στην αντιμετώπιση των μελών του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και της οργάνωσης DHKP-C.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle Turkey, με έδρα τη Γερμανία, επικαλείται αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης που λένε ότι ο Ερντογάν δεν παρέδωσε καμία λίστα.

Μέχρι στιγμής, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς για διευκρινίσεις.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top