Ερντογάν: Κανένα βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο χωρίς την Τουρκία

Ερντογάν: Κανένα βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο χωρίς την Τουρκία

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο τόνισε ότι κάθε βήμα στη Κύπρο και στο Αιγαίο θα πρέπει να έχει την συγκατάθεση της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα και στο Αιγαίο έτσι και στη Κύπρο η προτίμηση μας είναι το «καζαν – καζαν»( win-win). Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση η σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους».

Στην ίδια ομιλία τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, με την εμπλοκή τους σε παγκόσμιους πολέμους διεθνώς. μάλιστα τόνισε ότι χρησιμοποιούν την υπόθεση με τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον για να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ΗΠΑ και Τουρκία βρίσκονται σε διπλωματική διαμάχη για την τύχη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος μετά από ένα χρόνο στη φυλακή, έχει καταδικαστεί σε κατ’ οίκον κράτηση, με κατηγορίες για υποστήριξη τρομοκρατίας, που ο ίδιος πάντως αρνείται.

Από Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Η αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία καλωσόρισε στην Κύπρο τους δέκα εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ που θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν, κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό, εξαίροντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ως εταίρων που "αλληλοϋποστηρίζονται σε περιόδους κρίσης".

BEST OF TOTHEMAONLINE