ΚΥΠΡΟΣ: Πρόστιμο πέραν του 1,5 εκατ. ευρώ – Απογοητευμένη η ΠΟΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόστιμο πέραν του 1,5 εκατ. ευρώ – Απογοητευμένη η ΠΟΑ

Απογοήτευση ΠΟΑ για επιβολή προστίμου από την ΕΠΑ.

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) με απόφαση της ημερομηνίας 24 Ιουλίου 2018, η οποία κοινοποιήθηκε στον Παγκύπριο Οργανισμό Αγελαδοτρόφων στις 28 Ιουλίου, διαπίστωσε παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και αποφάσισε την επιβολή διοικητικού προστίμου που ανέρχεται συνολικά σε 1.557.180 Ευρώ.

Ο ΠΟΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο 29/09 εκφράζει απογοήτευση για το καταληκτικό της απόφασης της ΕΠΑ, προσθέτοντας ότι «παρόλο που θεωρούμε ότι αντιμετωπίσαμε όλες τις αιτιάσεις της ΕΠΑ, θεμελιώνοντας τα νομικά και οικονομικά επιχειρήματά μας σε πειστικά τεκμήρια, η ΕΠΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης και να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο».

Προσθέτει ότι έχει ζητήσει από τους νομικούς του συμβούλους να μελετήσουν διεξοδικά το σκεπτικό της απόφασης της ΕΠΑ, με σκοπό να εξεταστούν τα επόμενα νομικά βήματα για αντιμετώπισή της, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της κακής σύνθεσης λόγω συμμετοχής στην ΕΠΑ προσώπων που έχουν συμπληρώσει τα 10 έτη, σε αντίθεση με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Ο ΠΟΑ επιφυλάσσεται να προβεί σε ανακοινώσεις, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, που θα αφορούν τις επιμέρους διαπιστώσεις της ΕΠΑ, αφού πρώτα αξιολογηθεί η σχετική απόφαση της ΕΠΑ από τους νομικούς του συμβούλους, συμπληρώνει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιστορική αλλαγή στην ΕΔΕΚ: Στα 27 της έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος - Βίντεο

Ιστορική αλλαγή στην ΕΔΕΚ: Στα 27 της έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος - Βίντεο

Νέα σελίδα ανοίγει στην ΕΔΕΚ, με τη Σοφία Χριστοδούλου Μακρή να αναδεικνύεται νέα Πρόεδρος του κόμματος, γράφοντας παράλληλα ιστορία ως η πρώτη γυναίκα και η νεαρότερη Πρόεδρος του Κινήματος.