Μ. Πομπέο: Οι ΗΠΑ περιμένουν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία

Μ. Πομπέο: Οι ΗΠΑ περιμένουν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία

Στους ισχυρούς δεσμούς αλλά και στο διευρυμένο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη συγχαρητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την 58η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι δεσμοί φιλίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ισχυροί. Περιμένουμε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία για την επέκταση των διμερών εμπορικών σχέσεών, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα και την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται η στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία με τη στήριξη του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία με τη στήριξη του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία και πιστεύουν ότι μια λύση στο διχασμό του νησιού θα φέρει ειρήνη και ευημερία σε όλους τους Κύπριους. Εκφράζουμε τις καλύτερες ευχές μας σε εσάς καθώς γιορτάζετε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας σας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολές Χριστοδουλίδη και ΥΠΕΞ προς θεσμούς ΕΕ και αλλού για δίωξη Σενέρ Λεβέντ

Επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέστειλε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη δίωξη του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE