Μαίνονται οι μεγάλες πυρκαγιές στην Κεφαλονιά- 'Χαοτική κατάσταση'- Εκκενώθηκε οικισμός

Μαίνονται οι μεγάλες πυρκαγιές στην Κεφαλονιά- 'Χαοτική κατάσταση'- Εκκενώθηκε οικισμός

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Λαγκάδα, Κατελειό, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα της Κεφαλονιάς, ενώ στο νησί οι πνέουν δυνατοί άνεμοι έως και 10 μποφόρ.


Η ένταση των ανέμων δεν επιτρέπει, επί του παρόντος, την προσέγγιση στο νησί επίγειων και εναέριων μέσων, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τα χωριά Ρατζακλί και Σκάλα.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση», αναφέροντας ότι με τη βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώθηκε ο οικισμός του Άνω Κατελειού και ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να κατευθυνθούν προς την παραλία.

«Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ», σημείωσε ο κ. Δρακουλόγκωνας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές από τις αρμόδιες Αρχές για τραυματισμούς ή καταστροφές σπιτιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΑΤΑ: Καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα μετά από σύσκεψη - Βλέπουν κοινωνικούς εταίρους οι Υπουργοί

ΑΤΑ: Καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα μετά από σύσκεψη - Βλέπουν κοινωνικούς εταίρους οι Υπουργοί

Τα επόμενα βήματα για την εντατικοποίηση της διαδικασίας με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία σχετικά με τον θεσμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), καθορίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου και του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού.