ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αποφασιστικότητα για επανάληψη του διαλόγου στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αποφασιστικότητα για επανάληψη του διαλόγου στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες

Ανησυχία για την πάροδο του χρόνου και τις συνέπειες λόγω του αδιεξόδου στο Κυπριακό μετά τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα τον Ιούλιο του 2017, εξέφρασε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Νίκος Αναστασιάδης. Την ίδια ώρα διατύπωσε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να εμπλακεί σε επανάληψη του διαλόγου στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες.

 
Ο Πρόεδρος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία και τα πολλαπλά οφέλη  που θα προέκυπταν από μια συνολική λύση του Κυπριακού.

Μια βιώσιμη και διαρκής λύση, είπε, θα ήταν προς το καλύτερο συμφέρον του λαού της Κύπρου και της επιδίωξής του να ζει σε μια κανονική και ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα, πλήρως ανεξάρτητη και ελεύθερη από οποιεσδήποτε εξωτερικές εξαρτήσεις.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η λύση του Κυπριακού θα είχε θετική επιρροή στην επίτευξη και διατήρηση της αναγκαίας σταθερότητας και ειρήνης στη περιοχή μας.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμη πως η επίλυση ενός διεθνούς προβλήματος που έχει τεθεί στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών κατά τις τελευταίες δεκαετίες, θα προσφέρει έναν φάρο ελπίδας ότι ακόμη και τα πιο δύσκολα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν ειρηνικά μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι μόνο μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, σύμφωνα με την ένταξή μας στην ΕΕ και τις βέλτιστες πρακτικές των δημοκρατικών χωρών του ΟΗΕ, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης, επιτρέποντάς μας να προχωρήσουμε μπροστά και να συνεργαστούμε για την ασφάλεια και την ευημερία όλων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να πετύχει λύση στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου , συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των έξι σημείων που έθεσε ο ΓΓ των ΗΕ. Ανέφερε πως ο ΓΓ και η αποστολή των καλών του υπηρεσιών είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε την Άγκυρα να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική αποφασιστικότητα για την επίτευξη λύσης και να συνδράμει έτσι στην σταθερότητα στην περιοχή.

Εμείς, κατέληξε, είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της ιστορικής μας ευθύνης και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε ένα ειρηνικό μέλλον για όλους τους Κύπριους και την περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top