Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»
Συντετριμμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Örebro της Σουηδίας δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το Ευρωσύστημα θα συνεχίσει τις αγορές κυπριακών ομολόγων μέχρι να φτάσει στην κλείδα κατανομής της Κύπρου στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, ήτοι στο 0,2%.
«Ύστερα από την πρόσφατη αναβάθμιση από τον S&P και σύμφωνα με τις πρόνοιες της γενικής τεκμηρίωσης της ΕΚΤ, τα κυπριακά ομόλογα έχουν καταστεί ξανά επιλέξιμα για τις πράξεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, περιλαμβανομένων αγορών υπό το Πρόγραμμα Αγοράς Στοιχείων Ενεργητικού Δημοσίου Τομέα (PSPP). Το Ευρωσύστημα έχει ως εκ τούτου επαναρχίσει σήμερα τις αγορές κυπριακών κυβερνητικών ομολόγων (με ημερομηνία Οκτωβρίου 2018)», είπε ο εκπρόσωπος σε γραπτή δήλωση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο ΚΥΠΕ.
Όπως ανέφερε, μέχρι το τέλος των καθαρών (νέων) αγορών ομολόγων (Δεκέμβριο 2018), ο ρυθμός της αγοράς κυπριακών κυβερνητικών ομολόγων θα λάβει υπόψη την συγκεκριμένη κατάσταση ρευστότητας στην κυπριακή αγορά κυβερνητικών ομολόγων στον καθορισμό μιας βαθμιαίας και μετρήσιμης αύξησης στη διακράτηση ομολόγων στο επίπεδο του μεριδίου συμμετοχής της Κύπρου στο κεφάλαιο της ΕΚΤ.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις