Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άρχισε τις αγορές κυπριακών ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άρχισε τις αγορές κυπριακών ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) άρχισε την Πέμπτη 27/9 τις αγορές ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού δημοσίου τομέα (PSPP), έπειτα από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο Standard and Poor’s.

 
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως  το Ευρωσύστημα θα συνεχίσει τις αγορές κυπριακών ομολόγων μέχρι να φτάσει στην κλείδα κατανομής της Κύπρου στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, ήτοι στο 0,2%.

«Ύστερα από την πρόσφατη αναβάθμιση από τον S&P και σύμφωνα με τις πρόνοιες της γενικής τεκμηρίωσης της ΕΚΤ, τα κυπριακά ομόλογα έχουν καταστεί ξανά επιλέξιμα για τις πράξεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, περιλαμβανομένων αγορών υπό το Πρόγραμμα Αγοράς Στοιχείων Ενεργητικού Δημοσίου Τομέα (PSPP). Το Ευρωσύστημα έχει ως εκ τούτου επαναρχίσει σήμερα τις αγορές κυπριακών κυβερνητικών ομολόγων (με ημερομηνία Οκτωβρίου 2018)», είπε ο εκπρόσωπος σε γραπτή δήλωση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο ΚΥΠΕ.
 
Όπως ανέφερε, μέχρι το τέλος των καθαρών (νέων) αγορών ομολόγων (Δεκέμβριο 2018), ο ρυθμός της αγοράς κυπριακών κυβερνητικών ομολόγων θα λάβει υπόψη την συγκεκριμένη κατάσταση ρευστότητας στην κυπριακή αγορά κυβερνητικών ομολόγων στον καθορισμό μιας βαθμιαίας και μετρήσιμης αύξησης στη διακράτηση ομολόγων στο επίπεδο του μεριδίου συμμετοχής της Κύπρου στο κεφάλαιο της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE