ΒΟΥΛΗ: Πρωτοβουλία για επανασύσταση του Συνεργατισμού - Το ποσό που χρειάζεται

ΒΟΥΛΗ: Πρωτοβουλία για επανασύσταση του Συνεργατισμού - Το ποσό που χρειάζεται

Για πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων με στόχο την επανασύσταση του συνεργατικού κινήματος από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας.

Όπως σημείωσε έχει θέσει το ζήτημα στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος προτίθεται να καλέσει τις οργανώσεις για προώθησή του.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι εγγράφηκε στη Επιτροπή Ελέγχου θέμα για το κλείσιμο υποκαταστημάτων και τα προβλημάτων που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος, ο οποίος λόγω του κλεισίματος του συνεργατισμού δεν ξέρει που να πάει να εξυπηρετηθεί.

Αναφερόμενος στο κονδύλι που διατίθεται για το κρατικό μισθολόγιο σύμφωνα και με την ενημέρωση που έτυχε σήμερα η Επιτροπή από τη Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου, είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντλούν σήμερα €1 δισεκατομμύριο 837 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Είναι το μόνο ενεργό κεφάλαιο που μας έμεινε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δημοσίων υπαλλήλων όπως η ΠΑΣΥΔΥ, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΠΟΕΔ, τα ταμιευτήρια των αστυνομικών και των στρατιωτικών, «είναι οι μόνοι που μπορούν να συστήσουν εκ νέου το Συνεργατισμό».

Εξήγησε ότι για να λειτουργήσει σήμερα συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα χρειάζονται €5 εκατ., προσθέτοντας ότι οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να το κάνουν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μπορούν να συγκεντρωθούν τα €5 εκατ. από το κρατικό μισθολόγιο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να δοθούν οι σχετικές άδειες.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος το νέο συνεργατικό κίνημα «θα το αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις».

Ο κ. Κουλίας ανέφερε επίσης ότι την εισήγηση αυτή την έχει αναφέρει στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος προτίθεται να καλέσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να προχωρήσει το ζήτημα.

Σε ερώτηση αν πρόκειται για πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων απάντησε θετικά.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE