Anadolu: Η Αγκυρα ζητά τη συνδρομή της Interpol για έκδοση των «8»

Anadolu: Η Αγκυρα ζητά τη συνδρομή της Interpol για έκδοση των «8»

Βοήθεια από την Interpol για το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ζητά η Τουρκία.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού που άνηκε στην ομάδα των «8», διέταξε να αποσταλεί στην Interpol κόκκινο δελτίο» για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας.

Το ρεπορτάζ μεταδίδει πως εις βάρος των «8» έχει σχηματιστεί κατηγορητήριο καταπέλτης, καθώς φέρεται να συμμετείχαν σε σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν.

Δημοσίευμα της τουρκικής Sabah στα μέσα Σεπτεμβρίου σημείωνε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν που βρίσκονται οι «8» και πως φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο από 200 άτομα, τα οποία είναι Αμερικανοί πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE