Η κατάσταση στο μέτωπο της Κεφαλλονιάς - Και δεύτερη πυρκαγιά στο νησί

Η κατάσταση στο μέτωπο της Κεφαλλονιάς - Και δεύτερη πυρκαγιά στο νησί

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης (26/9) σε δασική έκταση στην περιοχή Ζόλα της Κεφαλλονιάς και έθεσε σε κίνδυνο τα σπίτια του χωριού.

Όλο το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια του χωριού, ώστε να μην κινδυνέψει καμιά ανθρωπινή ζωή.

Σύμμαχος της φωτιάς όλο το βράδυ ήταν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από χθες στο Ιόνιο και φθάνουν έως και τα 10 μποφόρ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα, επιχειρούσαν 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής. Όλες οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Τέλος, όσο αφορά τη δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί της Κεφαλλονιάς και στο χωριό Βλαχάτα, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, αυτή τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE