ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ: Χλωρακιώτης και Κουρουνάς ενώπιον της Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού

ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ: Χλωρακιώτης και Κουρουνάς ενώπιον της Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού

Με δύο νέες ακροάσεις, συνεδριάζει εκ νέου, την Τρίτη 25/09, η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος.

Στις 9 το πρωί καταθέτει ο πρώην Έφορος Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης.

Ο κ. Χλωρακιώτης είναι μεταξύ των κατηγορουμένων σε ποινική υπόθεση για το Συνεργατισμό που αφορά δάνεια που δόθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις συνολικού ύψους €3.588.063,00 περίπου. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Ο κ. Χλωρακιώτης δήλωσε μη παραδοχή στις κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή τον περασμένο Ιούνιο.

Στις 11.30 θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής ο πρώην Ανώτερος Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Βαρνάβας Κουρουνάς.

Εξάλλου, η Ερευνητική Επιτροπή, ανακοίνωσε χθες ότι έχει λάβει επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ημερ. 21.9.2018, με την οποία κάνει δεκτό το αίτημα της για τρίμηνη παράταση των όρων εντολής της, που εξέπνεαν 6.10.2018. Σχετικό Διάταγμα του Γενικού Εισαγγελέα αναμένεται να εκδοθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Στην Κύπρο αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Μαρτίου, ο Βρετανός Υφυπουργός για την Ευρώπη Στίβεν Ντάουτι για επαφές την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, και με τις δύο πλευρές ενόψει της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE