Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες από ταραχές στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες από ταραχές στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

Iσραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο ενώ τραυμάτισαν δεκάδες άλλους, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.


Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο τείχος ασφαλείας και εκτόξευαν φλεγόμενα ελαστικά, πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των στρατιωτών.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας της Γάζας ανέφεραν ότι 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 από σφαίρες.

Ο Μοχάμεντ Άμπου Σάντεκ, 21 ετών, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και σκοτώθηκε.

Τουλάχιστον 187 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και το δικαίωμα των προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, το 1948.

Στις κινητοποίησες αυτές έχει σκοτωθεί και ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE