Ασυναρτησίες Ερντογάν: Η εισβολή στην Κύπρο μας έκανε να καταλάβουμε τη βαρύτητα της τεχνολογίας

Ασυναρτησίες Ερντογάν: Η εισβολή στην Κύπρο μας έκανε να καταλάβουμε τη βαρύτητα της τεχνολογίας

Η εισβολή στην Κύπρο το 1974 έκανε την Τουρκία να αντιληφθεί τη βαρύτητα της τεχνολογίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στο φεστιβάλ για την τεχνολογία ‘Teknofest’ που διοργανώνεται στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Η Τουρκία μέχρι την ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ στην Κύπρο το 1974 ήταν πλήρως εξαρτημένη τεχνολογικά από την εξωτερική βοήθεια. Η επιχείρηση ήταν αφορμή για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας σε κάθε πεδίο, από ασύρματη επικοινωνία μέχρι επικοινωνιακά συστήματα», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι σήμερα η Τουρκία δεν έχει ανάγκη άλλες χώρες. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «σήμερα η Τουρκία χρησιμοποιεί κατά 65% εγχώρια προϊόντα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της", προσθέτοντας ότι |για την ανεξαρτησία και ανάπτυξη μίας χώρας είναι προϋπόθεση ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η εξαγωγή τεχνολογίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE