ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναβεβαίωσαν τη βούληση για στενότερη συνεργασία, Δήμαρχος Λεμεσού και Γάλλος Πρέσβης

Επαναβεβαίωσαν τη βούληση για στενότερη συνεργασία, Δήμαρχος Λεμεσού και Γάλλος Πρέσβης

Τη βούληση των δυο μερών για ανάπτυξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας τους εξέφρασαν σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης και ο Πρέσβης στη Γαλλία στην Κύπρο, Ρενέ Τροκάζ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Νικολαϊδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Γάλλο Πρέσβη και τον πρόξενο της Γαλλίας στη Λεμεσό, Χρίστο Παπαβασιλείου, όπου "επαναβεβαιώθηκε η βούληση των δύο μερών για ανάπτυξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας με την διδυμοποιημένη πόλη της Μασσαλίας, αλλά και γενικότερα με τη Γαλλία, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος".

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη Μασσαλία στην Κύπρο για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τον κρατικό φορέα Euroméditerranée.

Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία αυτή αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη της περιοχής μεταξύ του παλιού και του νέου λιμανιού, την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και για κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, αρχής γενομένης με έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από Λεμεσό και Μασσαλία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top