ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΚΑΠΕΔΕΣ: «Εν να σας τα κρούσω ούλλα δαμαίσα. Εν να σας ... ανάποδα» - Γνωστό πρόσωπο στις αρχές ο 48χρονος

ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΚΑΠΕΔΕΣ: «Εν να σας τα κρούσω ούλλα δαμαίσα. Εν να σας ... ανάποδα» - Γνωστό πρόσωπο στις αρχές ο 48χρονος

Χωρίς συνήγορο υπεράσπισης παρουσιάστηκε τελικά ενώπιον Δικαστηρίου ο 48χρονος Γ.Σ., ύποπτος για τον εμπρησμό που απείλησε την Πέμπτη (20/9) το δάσος Μαχαιρά.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Η διαδικασία για την προσωποκράτησή του ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς ζήτησε τελικά δικηγόρο, ωστόσο αυτός δεν εμφανίστηκε.

Εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης, ενώ για την προστασία των ζώων του υπόπτου θα γίνουν σχετικές διευθετήσεις, όπως δήλωσε ο δικαστής.

Δηλαδή, θα μπορεί να πηγαίνει δύο ώρες την ημέρα στη μάντρα του με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τρίτο πρόσωπο.

Εναντίον του 48χρονου διερευνώνται αδικήματα απειλής, δημόσιας εξύβρισης και παράνομης εισόδου σε δάση, τα οποία έγιναν στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, καθώς και το αδίκημα του εμπρησμού.

Στις 9 Σεπτεμβρίου φαίνεται να τοποθετείται η μαρτυρία που «έβαλε» χειροπέδες στον 48χρονο.

Φέρεται να απείλησε μέλη του Τμήματος Δασών λέγοντας: «Πιέζετε με πολλά τελευταία και εν να σας γ…… ανάποδα. Εν να σας τα κρούσω ούλλα δαμαίσα κι εν να σας ανοίξω μεγάλες φάλιες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΚΑΠΕΔΕΣ: Φέρεται να απείλησε το Τμήμα Δασών ο 48χρονος - Αιτία οι κατσίκες

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο, εντοπίστηκε παγούρι με πετρέλαιο και ρούχα που φορούσε την Πέμπτη (20/9).

Ο 48χρονος ισχυρίστηκε ότι την ώρα της πυρκαγιάς άφησε στη μάντρα αλλοδαπό εργάτη, ο οποίος φέρεται να τον ενημέρωσε για φωτιά.

Ο ύποπτος είναι γνωστό πρόσωπο στις αρχές, καθώς απασχολεί συχνά τον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας, εξαιτίας παραπόνων των ιδιοκτητών της γης που φέρεται να παραβιάζει με τις κατσίκες του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE