ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «Εφιαλτικό το σενάριο αποτυχίας στο Κυπριακό»

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «Εφιαλτικό το σενάριο αποτυχίας στο Κυπριακό»

Δεν έχουμε την πολυτέλεια σε καμία απολύτως περίπτωση να αποτύχουμε σε μια νέα προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» ο κύριος Χριστοδουλίδης προειδοποίησε, μάλιστα, ότι θα είναι εφιαλτικό το σενάριο αποτυχίας σε μια νέα προσπάθεια.

Τόνισε ότι η αποστολή της Τζέην Χολ Λουτ εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάγκης προετοιμασίας για επανέναρξη των συνομιλίων, η οποία όπως ανέφερε, θα συνεχισθεί και την ερχόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα και ενδεχομένως και με άλλες συναντήσεις.

Όπως ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης η Κυβέρνηση επεξεργάζεται ιδέες για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει θετική κατάληξη της πρωτοβουλίας της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να βοηθηθεί η επανέναρξη της διαδικασίας.

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γύρου επαφών της Τζέην Χολ Λουτ με τα εμπλεκόμενα μέρη μετά την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE