ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Αποφασίζουν για την πρόταση Μάτσα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Αποφασίζουν για την πρόταση Μάτσα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Ξεκίνησε γύρω στις 14:00 η κρίσιμη συνεδρία των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, κατά την οποία θα εξετάσουν τα επόμενα βήματα τους, καθώς και τη μεσολαβητική πρόταση του ΓΓ της ΣΕΚ, Ανδρέα Μάτσα.

Η συνεδρία ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00, ωστόσο η καθυστέρηση στην έναρξη της οφείλεται στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εσωτερικών διεργασιών των οργανώσεων.

Δηλώσεις αναμένεται να γίνουν μετά το πέρας της κοινής συνεδρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, επιδίωξη των οργανώσεων είναι να διατηρηθεί η μεταξύ τους ενότητα και η όποια απόφαση να είναι κοινή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδεχομένως να μην υπάρξει σήμερα οποιαδήποτε απόφαση, αλλά τις επόμενες ημέρες.

Οι οργανώσεις, στην εισαγωγική έναρξη τους, ευχαρίστησαν τον κόσμο τους για την καθολική συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει. Θα εκδώσουν σχετική ευχαριστήρια επιστολή προς τα μέλη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η προσπάθεια των οργανωμένων γονιών για άρση του αδιεξόδου από την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης συνεχίζεται.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE