Habertürk: Εκνευρισμός στην Άγκυρα – «Έδωσαν τα χέρια Κύπρος και Γαλλία για ναυτική βάση στη Λάρνακα»

Habertürk: Εκνευρισμός στην Άγκυρα – «Έδωσαν τα χέρια Κύπρος και Γαλλία για ναυτική βάση στη Λάρνακα»

Ενόχληση στην Άγκυρα προκαλεί συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία για ναυτική βάση στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τη Habertürk και τον αρθρογράφο Τσετινέρ Τσετίν, «η ελληνική πλευρά κούνησε τα χέρια με τη γαλλική κυβέρνηση με σκοπό τη διατήρηση της παρουσίας της Total στην κυπριακή ΑΟΖ».

Όπως γράφει το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο ο Εμμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις όταν επισκεφθεί την Κύπρο στους επόμενους μήνες.

Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα, έχουν δυσαρεστήσει την Άγκυρα, η οποία θεωρεί ότι αυτό το βήμα της Γαλλίας θα περιπλέξει την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για γεωτρήσεις από την ελληνική πλευρά (sic) μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και σημειώνεται ότι «η Άγκυρα δεν θα είναι απλός θεατής».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE