Υπό έλεγχο η φωτιά στη Δρυνιά της Επαρχίας Πάφου

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Δρυνιά της Επαρχίας Πάφου

Η πυρκαγιά στο χωρίο Δρυνιά Πάφου είναι υπό έλεγχο από η ώρα 11:15 το πρωί της Πέμπτης 20/09. 

Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και κατέκαυσε συνολική έκταση 5 περίπου δεκαρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάφου, 2 φορητές μονάδες του Ταμείου Θήρας και κοινοτικού Συμβουλίου Πολεμιού , 1 ιδιωτικός εκσκαφέας και 1 εκμισθωμένο ελίκόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο χώρο παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις και ασφάλιση της περιμέτρου.

Το ελικόπτερο έχει αποδεσμευθεί και θα κατευθυνθεί στην πυρκαγιά Καπέδων - Καμπιών περιοχής  χώρου ευθύνης του Τμήματος Δασών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.