Έξω φρενών οι Τούρκοι με την Κύπρο – Τους ‘ξένισε’ η Navtex

Έξω φρενών οι Τούρκοι με την Κύπρο – Τους ‘ξένισε’ η Navtex

Έντονα ενοχλημένοι οι Τούρκοι λόγω Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία όπως επίσης και για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία έφτασε μέχρι τα 11 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές.

Το όλο γεγονός φέρνει στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με δημοσίευμά της, όπου ο συνάδελφος Πέτρος Θεοχαρίδης, αναφέρει πως η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ελήφθησαν πληροφορίες για την ύπαρξη φουσκωτού σκάφους μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου.

Το ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης» εξέδωσε άμεσα Navtex καλύπτοντας περιοχή βόρεια του Ακάμα – Πόλης Χρυσοχούς – Πύργου Τηλληρίας και κόλπου Μόρφου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επρόκειτο για έκταση 80x80 χιλιομέτρων.

Παράλληλα με την Navtex, η Κυπριακή Δημοκρατία εξήγγειλε και επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του φουσκωτού, αναφέροντας στα πλοία που έπλεαν στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η κυπριακή Navtex, ακύρωσε την τοπική οδηγία που είχε εκδώσει το Κέντρο Ναυσιπλοΐας Ωκεανογραφίας και Υδρογραφίας του τουρκικού ναυτικού, κάτι που ενόχλησε τους Τούρκους.

Αξιοσημείωτο είναι και το μήνυμα που μετέδωσαν οι Τούρκοι για ‘ακύρωση’ της κυπριακής Navtex.

Μήνυμα το οποίο ανέφερε πως «Μη εξουσιοδοτημένος σταθμός μεταδίδει οδηγίες που αφορούν την περιοχή Navtex της Τουρκίας. Είναι ο σταθμός Αττάλειας που έχει αρμοδιότητα για την περιοχή. Οι οδηγίες του Σταθμού Αττάλειας είναι σε ισχύ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE