ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Προεδρικό και κατεχόμενα η Σπέχαρ - Ανάβουν μηχανές για το Κυπριακό

Σε Προεδρικό και κατεχόμενα η Σπέχαρ - Ανάβουν μηχανές για το Κυπριακό

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πραγματοποιεί την Τρίτη (18/9) η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 και με τον Τ/κ ηγέτη στις 11:30.

Τη Δευτέρα (17/9) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρέθηκε στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου και ανασκοπήθηκαν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ και της συνάντησης του Προέδρου με τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού στις 28 του μήνα. Από τα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι η συνάντηση Γκουτέρες με τον Τ/κ ηγέτη έχει διευθετηθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα όλες τις επαφές της με τα ενδιαφερόμενα μέρη για το Κυπριακό, με συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι και υποβάλλει έκθεση για τις διερευνητικές τις επαφές στον ΓΓ των ΗΕ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top