ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: «Αύξηση του εγκλήματος στα κατεχόμενα»

Ακιντζί: «Αύξηση του εγκλήματος στα κατεχόμενα»

Τη σημασία της δικαιοσύνης και των κανόνων δικαίου τόνισε σε ομιλία του στα κατεχόμενα με την ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σε εκδήλωση, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα «δικαστήρια» όπως η έλλειψη προσωπικού, ο μεγάλος όγκος υποθέσεων και είπε ότι με την οικονομική κρίση, το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο.

Η «πρόεδρος» του «ανωτάτου», Ναρίν, Φερντί Σεφίκ, αναφέρθηκε στον αριθμό των ποινικών υποθέσεων που αυξήθηκε κατακόρυφα, όπως τα ναρκωτικά, η είσοδος ατόμων στο ψευδοκράτος που δεν έχουν οικονομικούς πόρους, ο μη επαρκής έλεγχος στα άτομα που φθάνουν στα κατεχόμενα ως φοιτητές και η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Hasan Esendagli, είπε ότι η συνέχιση του Κυπριακού κάνει τους πολίτες στα κατεχόμενα να νιώθουν ότι βρίσκονται εκεί προσωρινά γιατί δεν μπορούν να είναι μέλος της διεθνούς κοινότητας με αποτέλεσμα το μέλλον τους να είναι αβέβαιο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top