ΚΥΠΡΟΣ: Συγκινητική επιστολή καθηγητή για τις απεργίες: «Να αποκοπεί ο μισθός μου, να δοθεί στους άπορους» - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκινητική επιστολή καθηγητή για τις απεργίες: «Να αποκοπεί ο μισθός μου, να δοθεί στους άπορους» - ΕΓΓΡΑΦΟ

Viral έχει γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η «δήλωση αξιοπρέπειας» καθηγητή που θα λάβει μέρος στις απεργίες των εκπαιδευτικών και ζητά να του αποκοπεί ο μισθός. 

Ο κύριος λόγος που αναδημοσιεύεται η εν λόγω «δήλωση αξιοπρέπειας», όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος, είναι γιατί ζητά να του αποκοπεί το ποσό που αναλογεί στις ημέρες που θα απεργήσει και να επιστραφεί στο σχολείο όπου εργάζεται για ενίσχυση των άπορων μαθητών.

Το εν λόγω έγγραφο υπογράφεται στις 15 Σεπτεμβρίου, από τον εκπαιδευτικό Πολύκαρπο Πολυκάρπου, ο οποίος μάλιστα στην επιστολή του δημοσιεύει και τον αριθμό μητρώου του, κάτι που δίνει υπόσταση στο έγγραφο. 

Η σκέψη και μόνο του κ. Πολύκαρπου Πολυκάρπου, είναι πραγματικά συγκινητική και δείχνει περίτρανα ότι οι καθηγητές δεν έχουν στο μυαλό τους τα χρήματα, όπως κάποιοι τους κατηγορούν, αλλά αντίθετα επικεντρώνονται και αγωνίζονται τόσο για την αξιοπρέπεια των ιδίων αλλά και για το γενικότερο κοινωνικό καλό.

Αυτό φαίνεται και στην υποσημείωση που υπάρχει στην δήλωση του κ. Πολυκάρπου η οποία αναφέρει:«Καλύτερα ένα άδειο σχολείο παρά μια άδεια ψυχή».

Θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν ανακηρύξει απεργίες για την Τρίτη (18/9) και την Τετάρτη (19/9). 

Πιο κάτω η «δήλωση αξιοπρέπειας» του κ. Πολυκάρπου:

«Εγώ ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Π.Μ.Π.  , δηλώνω ότι θα λάβω μέρος στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2018. Παρακαλώ όπως αποκοπεί από το μισθό μου το ανάλογο ποσό και να επιστραφεί στο σχολείο μου προς ενίσχυση των άπορων μαθητών/μαθητριών μου».

Μ.Παναγιώτου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE