ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυπριακή» - Το Κυπριακό στη σωστή του βάση

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την κυπριακή» - Το Κυπριακό στη σωστή του βάση

«Η συνεργασία των δυο χωρών και ο κοινός σχεδιασμός για τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού έχει δημιουργήσει τις βάσεις μιας στήριξης και αναγνώρισης του διεθνούς παράγοντα της στάσης αυτής».

Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσιμη και διαβεβαίωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει και να παρέχει εμπιστοσύνη στην κυπριακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου έβαλε το Κυπριακό στη σωστή του βάση.

Ευχήθηκε επίσης στη Νέα Υόρκη να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την επανεκκίνηση του διαλόγου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών και ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής

Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE

50 χρόνια άριστοι!

50 χρόνια άριστοι!