ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εφτάψυχη ΑΕΚ, νίκησε και τη Μακάμπι στην παράταση και κατέκτησε το τουρνουά της Λευκωσίας!

Εφτάψυχη ΑΕΚ, νίκησε και τη Μακάμπι στην παράταση και κατέκτησε το τουρνουά της Λευκωσίας!

Με τους Γκρίφιν και Ματσιούλις να κάνουν όργια στην παράταση η ΑΕΚ επικράτησε της Μακάμπι με 99-95 και κατέκτησε το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στη Λευκωσία με τρεις νίκες.

H AEK για δεύτερη σερί χρονιά κατέκτησε το τουρνουά της Λευκωσίας και επιβεβαίωσε την καλή δουλειά που κάνει ο Λούκα Μπάνκι, παρά τις απώλειες. Στο τελευταίο παιχνίδι επικράτησε με 99-95 της Μακάμπι Τελ Αβίβ (84-84 κανονική διάρκεια).

Πέντε παίκτες διψήφιοι για την Ένωση με τον Γκρίφιν να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση στο 4ο δεκάλεπτο και την παράταση με 22 πόντους και 7 ασίστ.

Φοβερός Μωραϊτης, κερδίζει το στοίχημα με 19 πόντους, καταλυτικός με δύο τρίποντα στην παράταση ο Ματσιούλις που είχε 14, πολύ καλός ο αρχηγός με 16 πόντους, θηρίο ο Χάντερ με 15.

Μεγάλες προσδοκίες για την σεζόν που θ’ ανοίξει, άφησε η ΑΕΚ για 3η συνεχόμενη ημέρα στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στη Λευκωσία.

Μετά από ένα σπουδαίο ματς κατάφερε να καταβάλλει και την Μακάμπι με 99-95 και να πάρει τη νίκη, παρά το γεγονός πως ένα δίλεπτο πριν από το τέλος βρέθηκε πίσω με τέσσερις πόντους, ενώ ο Χάντερ περίπου 20’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας είχε ευκαιρία να δώσει προβάδισμα.

Η «βασίλισσα» είχε τον έλεγχο για τρία δεκάλεπτα, όμως ένα τρομερό σερί των Ισραηλινών έφερε την Μακάμπι στη θέση του οδηγού.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ δεν μάσησε, έβγαλε την άμυνα στην τελευταία επίθεση των 40’ και στην παράταση με τους Γκρίφιν και Ματσιούλις να την καθοδηγούν μαεστρικά, έφτασε στη νίκη.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε με φούρια στο ματς και πάλι και είχε καταφέρει μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να έχει χτίσει μια διψήφια διαφορά με 12 πόντους (29-17), με μηδέν λάθη και 7 ασίστ.

Ο Μωραϊτης σαν έτοιμος από καιρό για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά έκανε πράγματα και θαύματα στο πρώτο μέρος, με τη διαφορά να είναι ακριβώς στους 10 στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Με την ΑΕΚ να εναλλάσσει τις άμυνες της στο ματς και την είσοδο του Ματσιούλις, κατάφερε να πάει με +8 για την ανάπαυλα μετά τα πρώτα 20 λεπτά.

Με γκάζια μπήκαν οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι και στο 3ο δεκάλεπτο, αφού με εκπληκτική άμυνα και ένα σερί 6-0 μέσα στο πρώτο λεπτό, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14, για το 53-39.

Σταδιακά πάντως, στο σχήμα με τους δύο πλέι-μέικερ της «βασίλισσας» η Μακάμπι κατόρθωσε να βρει αντίδοτο και να ροκανίσει την διαφορά, με τον Μωραϊτη να της δίνει ανάσα στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου για να γίνει το 68-61.

Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Πάργκο οδήγησε την «ομάδα του Λαού» σε ένα 10-0 σερί που της έδωσε το προβάδισμα με 71-68.

Κάπου εκεί μίλησε η καρδιά και το καθαρό μυαλό του Μάλκολμ Γκρίφιν πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους, αλλά ο Πάργκο έδειχνε ασυγκράτητος.

Με το ματς στο 81-77, δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Ξανθόπουλος κέρδισε αντιαθλητικό, με δύο βολές μείωσε σε 81-79.

Η Ένωση έχασε την κατοχή με επιθετικό φάουλ του Σάκοτα, αλλά ο Γκρίφιν με κλέψιμο ανέκτησε την κατοχή και έκανε το 81-81, ενώ με ένα ακόμα έκανε το 83-81.

Ο Πάργκο με τρίποντο από το…σπίτι του έκανε το 84-83, ο Γκρίφιν έβαλε μια βολή στα 27’’ πριν το τέλος, ενώ ο Χάντερ έκλεψε και έχασε την ευκαιρία στα 20’’ να δώσει προβάδισμα με λέι-απ.

Οι Ισραηλινοί αστόχησαν στις δύο προσπάθειες για να πάρουν το ματς και αυτό οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση η ΑΕΚ πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και με ένα επιμέρους 9-1 μετά από τρίποντο του Ματσιούλις έφτασε σε μια διαφορά οκτώ πόντων (93-85).

Οι Ισραηλινοί πίεσαν, αλλά ο Λιθουανός άσος της ΑΕΚ με νέα τρίποντη βόμβα έκανε το 96-89.

Η Μακάμπι μείωσε στο 96-94, αλλά ο Γκρίφιν με μια προσωπική προσπάθεια κερδίζοντας καλάθι και φάουλ καθάρισε το ματς κάνοντας το 99-94 (18,5» πριν το τέλος) και το τέλος του έξτρα πενταλέπτου βρήκε την Ένωση νικήτρια με 99-95.

Τα δεκάλεπτα: 17-29, 39-47, 61-68. 84-84, 95-99.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σπάχια): Ο’Μπράιαντ 11, Καλοϊάρο 13 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πάργκο 28 (7 ασίστ, 8 λάθη), Κέιν 10, Αβντίγια 16, Ρέι 6, Τάιους 11 (13 ριμπάουντ), Σαχάρ.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Μωραΐτης 19 (3/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές), Σάκοτα 16, Αγραβάνης, Ματσιούλις 14 (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χάντερ 15, Ξανθόπουλος 3, Τσαλμπούρης 2, Γκρίφιν 22 (8/13 σουτ, 7 ασίστ), Γιαννόπουλος 3, Ρόμπερσον 5.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στην Κολομβία: Διευθυντής φυλακής δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top