Ολοκληρώθηκε στο Κάιρο η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου

Ολοκληρώθηκε στο Κάιρο η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου

Ολοκληρώθηκε  λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής 14/09 στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου.

Ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Κοτζιάς έφτασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου στις 4 περίπου το απόγευμα και αμέσως μετά έγιναν θερμά δεκτοί από τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών «πραγματοποίησαν μία ωφέλιμη και πολύ εποικοδομητική συζήτηση, ενώ προέβησαν σε ανταλλαγή απόψεων για το επίπεδο συνεργασίας των τριών χωρών αλλά και για τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης αυτής της τριμερούς συνεργασίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εξετάστηκαν και ιδέες για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας».

Από το Κάιρο, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας αναμένεται να αναχωρήσουν απόψε το βράδυ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE