Συντονισμός Λευκωσίας - Αθηνών ενόψει αναμενόμενων εξελίξεων στο Κυπριακό

Συντονισμός Λευκωσίας - Αθηνών ενόψει αναμενόμενων εξελίξεων στο Κυπριακό

Οι αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των διαβουλεύσεων της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ με τα εμπλεκόμενα μέλη και των επικείμενων διεργασιών και επαφών στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει τη Δευτέρα 17/09 στην Αθήνα με τον `Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Θα συζητηθεί επίσης το θέμα της επόμενης Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου σε επίπεδο αρχηγών κρατών, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως κατά τη συνάντησή τους, τη Δευτέρα, στην ελληνική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας "θα συνεννοηθούν για το Κυπριακό ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και της προεργασίας που γίνεται με τις συναντήσεις της κ. Λουτ».

Πρόσθεσε πως επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα των τριμερών συνεργασιών των δυο χωρών με χώρες της περιοχής, και ειδικότερα η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

Σημαντικές αλλαγές στο Επίδομα Τέκνου, με αύξηση του ύψους της παροχής και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με στόχο την ενίσχυση περισσότερων οικογενειών και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης.